امروز : شنبه, ۴ تیر , ۱۴۰۱ - 26 ذو القعدة 1443
راهنمای تحصیل در ترکیه
راهنمای تحصیل در ترکیه ،چگونه در این کشور به تحصیل بپردازم؟!

ترکیه با نام رسمی جمهوری ترکیه، کشوری اوراسیایی است که بخش بزرگ کشور یعنی آناتولی یا آسیای کوچک در جنوب غرب آسیا و خاورمیانه واقع است و بخش کوچکی نیز به نام تراکیه در منطقهی بالکان (منطقهای در جنوب شرق اروپا) قرار دارد. تعداد زیادی از محصلان ایرانی برای ادامه تحصیل در ترکیه به این کشور سفر کردهاند.کشور ترکیه یکی از همسایگان غربی ایران است که علاوه بر صنعت گردشگری در حوزه آموزش نیز به یکی از مقصدهای محبوب دانشجویان ایرانی تبدیل شده است.
در این راستا، از سال ۲۰۱۶ میلادی تعداد دانشجویان خارجی در کشور ترکیه دو برابر شده است؛ آمار ۴۸۰۰۰ نفر دانشجوی خارجی در سال تحصیلی ۶-۲۰۱۵ گواه این مسئله است. عواملی مانند تحصیل ارزان و باکیفیت، بورسیههای کامل شامل شهریه، خوابگاه و… نقش موثری در انتخاب این کشور توسط دانشجویان بین المللی دارند. در ادامه با راهنمای تحصیل در ترکیه همراه شما هستبم.
دورههای تحصیلی
Ön Lisans Diplomasi .۱: شامل دو تا سه سال تحصیل بعد از دیپلم دبیرستان است.
Lisans Diplomasi .۲: شامل چهار سال تحصیل و گذراندن حداقل ۱۴۷ واحد است.
Yuksek Lisans Diplomasi .۳: شامل دو سال تحصیل تمام وقت است. برای ورود به این دوره داشتن مدرک Lisans Diplomasi الزامی است. این دوره شامل دو نیم سال کلاس درس و دو نیم سال پایان نامه پژوهشی میشود.
Veterner Hekimligi Yuksek Lisans Diplomasi .۴: شامل پنج سال تحصیل تمام وقت در رشته دامپزشکی بعد از دیپلم دبیرستان است.
DOKTORA (Ph.D.) . ۵: شامل سه تا چهار سال تحصیل تمام وقت است. برای ورود به این دوره داشتن مدرک Yuksek Lisans Diplomasi الزامی است. این دوره شامل دو تا چهار نیم سال کلاس درس و حداقل ۴ نیم سال برای پژوهش است. قبل از شروع پژوهش، دانشجو باید امتحان جامع را با موفقیت بگذراند. نوشتن پایان نامه دوره دکترا و دفاع موفقیتآمیز از پژوهش انجام شده، شرط اعطای مدرک دکتراست.
تحصیلات پیش دانشگاهی
تحصیلات ابتدیی (Ilk Ogertim) در کشور ترکیه از هفت سالگی آغاز میشود و هشت سال ادامه دارد. سپس تحصیلات دبیرستان (Lise) شروع میشود. مجموع دوره تحصیلات ابتدایی و دبیرستانی ۱۱ تا ۱۲ سال است. دوره دبیرستان شامل رشتههای علوم انسانی، ریاضی، فیزیک، فنی و علوم تجربی است.
بعد از اتمام دوره ابتدایی میتوان تحصیلات دبیرستانی را در رشتههای علوم دینی و هنرستانهای صنعتی نیز ادامه داد که طول تحصیلات در این رشتهها معمولاً ۱۲ سال است. در پایان دوره دبیرستان به دانشآموزان مدرک دیپلم (Lise Diplomasi) اعطا میشود.
تحصیلات دانشگاهی
برای ورود به دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور ترکیه داشتن دیپلم دبیرستان و گذراندن آزمون سراسری (کنکور) الزامی است.آزمون سراسری برای متقاضیان خارجی و محلی متفاوت است و برای خارجیان به زبانهای ترکی و انگلیسی و برای مردم ترکیه به زبان ترکی برگزار میشود. دروس امتحانی شامل ریاضی، فیزیک، شیمی، معلومات عمومی و هوش است. پذیرش دانشجو در دانشگاهها نیز بر اساس رتبه آنان در آزمون سراسری صورت میگیرد.
میانگین هزینه تحصیل در مقاطع مختلف در دانشگاههای ترکیه
شهریه دانشگاهها براساس فاکتورهای مختلفی مانند نوع دانشگاه (دولتی یا خصوصی)، مکان و رشته انتخابی متفاوت است. در دانشگاههای دولتی شهریه هر ترم در حدود ۳۰۰ دلار آمریکا است، ولی این مبلغ در دانشگاههای خصوصی ممکن است تا چند هزار دلار نیز برسد. از اینرو، بهترین کار برای اطلاع دقیق از میزان شهریه مراجعه به وبسایت دانشگاه مورد نظر است. ولی در مجموع، هزینههای زندگی و تحصیل در ترکیه معقول و مقرون به صرفه است؛
برای مثال، هزینه تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی دانشگاههای دولتی بین ۳۰۰ تا ۸۰۰ دلار است. البته این مبلغ در دانشگاههای خصوصی تا ۲۰۰۰۰ دلار نیز افزایش پیدا میکند. نکته قابل توجه این است که شهریه دانشگاههای انگلیسی زبان (۶۰۰ تا ۱۵۰۰ دلار برای هر نیمسال) از دانشگاههای ترک زبان (۲۴۰ تا ۷۵۰ دلار برای هر نیمسال) بالاتر است.
تحصیل رایگان در کشور ترکیه
تحصیل رایگان در کشور ترکیه و کاهش هزینههای تحصیل، شرایط ایده آلی برای هر فرد خواهد بود. روش های بسیاری برای کاهش این هزینهها در این کشور وجود دارد که درادامهی این بخش به معرفی آنها پرداختهایم:
تخفیفات دانشجویی در نظر گرفته شده برای خارجی ها، دریافت وام های دانشجویی، دریافت حقوق و دستمزد در ازای کار دانشجویی که برای هر مقطعی به اندازه ای معین در نظر گرفته شده است. از جمله موارد دیگری که می تواند به بودجه ی شما کمک شایانی بنماید، استفاده از خوابگاه های دانشجویی است که می تواند بخش قابل توجهی از هزینه های شما را کم کند. هم چنین خدمات ارائه شده برای دانشجویان در این کشور به خودی خود می تواند از هزینه ها بکاهد.
برای مثال حمل و نقل عمومی این کشور برای دانشجویان شامل تخفیف ۵۰ درصدی است و تمامی خدمات درمانی برای دانشجویان رایگان در نظر گرفته شده. در کنار تمامی موارد ذکر شده در بالا، به علت هزینه ی بسیار پایین دانشگاه های دولتی این کشور، می توان آن را به عنوان تحصیلی رایگان در نظر داشت.
هزینه تحصیل در برخی از این دانشگاه ها حدود ۳۰۰ دلار در سال است. اما نکته ی مهم و قابل توجه، ضرورت تسلط در عمده ی این دانشگاه ها است. بنابراین کسب نمره ی قبولی در آزمون YOS مورد نیاز است. به طور کلی تعداد ۲۰۰ دانشگاه دولتی در این کشور وجود دارد که بیشتر آنها توسط دولت اداره می گردند.
شرایط تحصیل در ترکیه به زبان انگلیسی
افرادی که قصد تحصیل در ترکیه به زبان انگلیسی را دارند بدانند که تمام دانشگاه های خصوصی ترکیه و بعضی از دانشگاه های دولتی این کشور به زبان انگلیسی تدریس می شوند و کسانی که به زبان انگلیسی مسلط هستند یا نمره ی قبولی در مهارت های زبان دارند مشکلی ندارند اما کسانی که نمره ی قبولی را در دانشگاه نمیگیرند باید در کلاس هایی که قبل از هر ترم برای آموزش زبان انگلیسی تشکیل می شود، شرکت کنند.
مدت زمان تحصیل در این دانشگاه ها در مقطع کارشناسی ۴ سال و در مقطع ارشد ۲ سال و در دکتری را نیز ۴ سال به طول می انجامد. یکی از مزایای این دانشگاه قبولی در رشته هایی است که در ایران به سختی قبول می شوند از این روی بسیاری از ایرانیان به سمت تحصیل در ترکیه به زبان انگلیسی رو می آورند.
اقامت تحصیلی در ترکیه , اقامت ترکیه , اقامت ترکیه از طریق سرمایه گذاری , اقامت ترکیه با خرید خانه , اقامت توریستی ترکیه , خرید خانه در ترکیه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.