هیات مدیره ترک لایف اعلام کرد
۞ با عنایت به آغاز فروش واحدهای شرکت ترک لایف مجموعه بلیک دوستانی که پس از بازدید نسبت به خرید اقدام نمایند هزینه سفر ایشان در قیمت لحاظ می گردد. ۞
Thursday, 22 August , 2019
امروز : پنج شنبه, ۳۱ مرداد , ۱۳۹۸ - 21 ذو الحجة 1440
شناسه خبر : 728
  پرینتخانه » اقامت و مهاجرت به ترکیه, سرمایه گذاری در ترکیه تاریخ انتشار : ۱۹ تیر ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۴ | 24 بازدید | ارسال توسط :

انواع مجوز کار در ترکیه

اشتغال و یافتن کار در کشوری دیگر همواره دردسرهای مخصوص به خود را داراست که از این دست دردسرها میتوان به انواع مجوز کار در ترکیه و طی کردن روند آن اشاره کرد
انواع مجوز کار در ترکیه

انواع مجوز کار در ترکیه ،راه هایی برای اشتغال در این کشور!

انواع مجوز کار در ترکیه

اوضاع نابه سامان اقتصادی و شرایط دشواری که لایه ای از نگرانی بر آسایش و زندگی هم وطنان کشیده است این روزها با فکر اشتغال به کشوری پیشرفته تر، حال و هوای بهتری پیدا کرده است. کشور ترکیه نیز به دلیل شرایط مناسب و آینده روشنش نه تنها مورد توجه ایرانیان بلکه بسیاری از کشورهای دور و نزدیک قرار گرفته است. اگر شما هم به کار کردن در ترکیه می اندیشید، اولین نکته ای که باید در نظر داشته باشید، دریافت مجوز کار در این کشور است. به جز مواردی استثنا، شرط اصلی اشتغال به کار در کشور ترکیه به صورت قانونی، دریافت مجوز کار این کشور است. حال سوالی که مطرح می شود این است: انواع مجوز کار در ترکیه چگونه است؟ 

“اگر قصد خرید ملک در کشور ترکیه را دارید پیشنهاد میکنم قبل از پرداختن به این مطلب برای آگاهی از قیمت خانه در ترکیه و پیدا کردن ملک مورد نظر خود در این کشور عبارت “خرید ملک در ترکیه” را کلیک کنید تا به صفحه مربوطه متصل شوید و آنجا خانه مورد نظر خود را پیدا کنید.”

بیشتر بخوانید : ثبت شرکت در ترکیه

انواع مجوز کار در ترکیه

همان گونه که در مقدمه به آن اشاره کردیم، صرف نظر از تعدادی استثنا، اشتغال به کار در کشور ترکیه، مستلزم دریافت مجوز کار این کشور است. از طرفی مجوز کار در این کشور انواع مختلفی دارد که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت:

مجوز کار مستقل:

 مجوز کار مستقل مربوط به آن دسته از شهروندان خارجی است که تمایل به ایجاد کسب و کاری مستقل در کشور ترکیه را دارند. دریافت این نوع مجوز کار مشروط بر رعایت شرایط رو به روست: حداقل ۵ سال رعایت اقامت مستمر و قانونی، اشتغال زایی و هم چنین ایجاد ارزش افزوده به لحاظ توسعه اقتصادی (در خصوص کارهایی که ادعا به انجام آن را دارند).

در کنار این موارد، نکات دیگری نیز در روند ارزیابی درخواست مجوز کار مستقل مد نظر خواهد بود که در کنار درخواست ارائه شده، باید تسلیم گردد و می توان به صورت رو به رو آن ها را عنوان کرد: اعلام و آگاهی دهی نسبت به سهم فعالیت فرد خارجی در اقتصاد ملی و داشتن درآمد کافی توسط وی جهت اجرای امور مربوطه و ارائه اسناد مربوطه به وزارت کار و امور اجتماعی کشور ترکیه اما برای آن دسته از برای شرکای شرکت های خارجی و کسب و کارهایی که شرایط یاد شده را دارا نمی باشند و امکان دریافت مجوز کار مستقل را ندارند، مجوز کار مدت دار معرفی می گردد.

مجوز کار نامحدود :

 آن دسته از افرادی که برخوردار از مجوز اقامت طولانی مدت هستند و یا و افرادی که دارای حداقل ۸ سال سابقه کاری قانونی در کشور ترکیه می باشند و نیز آنهایی که بدون وقفه به مدت حداقل ۸ سال در ترکیه با مجوز اقامت ساکن بوده اند، می توانند مشمول دریافت مجوز کار نامحدود باشند؛ بنا بر شرط حفظ حقوق خارجیانی که تا قبل از تاریخ ۲۰۱۴/۴/۱۱ مجوز کار برایشان صادرگردیده است.

افرادی که توانسته اند این نوع مجوز کاری را دریافت کنند، می توانند از از حقوق مندرج در مجوز اقامت طولانی مدت بهره مند شوند. اما باید در نظر داشته باشید که این اقامت امکان لغو شدن نیز دارد و با درخواست فرد و یا کارفرمای او و یا طبق شرایط لغو مجوز طولانی مدت ذکر شده در ماده مربوطه صورت می گیرد. لازم به ذکر است که درصورت تغییر آدرس محل اشتغال ، حداکثر ۱۵ روز فرصت دارید تا وزارت خانه مربوطه را در جریان قرار دهید تا اصلاحیه مجوز کار نامحدود صادر گردد.

مجوز کار مدت دار:

این دسته از مجوزهای کار معمولا یک ساله صادر می شوند و در صورت نیاز و برخورداری از شرایط لازمه، امکان تمدید داشته و در تمدید بعدی معمولا تا ۲ سال معتبر خواهند بود. و هم چنین تمدید بعدی ۳ ساله خواهد بود که مجوز کارهای معتبر به عنوان مجوز اقامت نیز می توانند محسوب شوند. در صورت نیاز به آگاهی از شرایط و نحوه تمدید، به مطالب پیشین ما در این زمینه مراجعه نمایید.

چگونگی در ترکیه مشغول به کار شویم؟

شاید یکی دیگر از مهم ترین مسائلی که جدا از انواع مجوز کار در ترکیه با آن برخورد کرده اید، نحوه ی اشتغال به کار در این کشور است. برای اشتغال به کار در این کشور دو راه پیش روی شما قرار گرفته است. در روش اول شما باید کارفرمایی را در این کشور بیابید که خواهان جذب شما به عنوان یک نیروی کار باشد.

فرد مورد نظر باید شما را در وزارت کار و امور اجتماعی این کشور تایید کند. در روش دوم شما به طور مستقیم نسبت به دریافت کار از طریق سفارت یا کنسولگری کشور ترکیه  اقدام می نمایید. این پروسه به طور معمول چیزی حدود ۳۰ روز به طول خواهد انجامید. اگر موفق به کسب اجازه ی کار در کشور ترکیه شوید، بر طبق قوانین کشور این کشور، با مشخص شدن کارفرمایتان در جایی معین مشغول به کار خواهید شد.

پس از گذشت یک سال اگر هم چنان دو طرف به ادامه ی همکاری علاقه مند باشند، می توان نسبت به تمدید اجازه ی کار اقدام نمود. اجازه ی کار تمدید شده تا سه سال زمان خواهد داشت. نکته ی حائز اهمیت در این خصوص  هوشیاری در مورد تاریخ اتمام اجازه ی کار است. بدی منظور ۱۵ روز قبل از باطل شدن اجازیه ی کار خود نسبت به تمدید آن باید اقدام کنید.

بیشتر بخوانید : اقامت ترکیه از طریق کار

کلام آخر

اشتغال و یافتن کار در کشوری دیگر همواره دردسرهای مخصوص به خود را داراست که از این دست دردسرها میتوان به انواع مجوز کار در ترکیه و طی کردن روند آن اشاره کرد زیرا اشتغال به صورت غیر قانونی در یک کشور بیگانه تبعات جبران ناپذیری خواهد داشت.

اما این مجوز کار انوع و اقسام دارد که باید با شناسایی هرکدام بهترین و هماهنگ ترین نوع با شرایط خود را انتخاب نمایید. جهت کسب آگاهی بیشتر در زمینه اشتغال در کشور ترکیه، مسلما تنها به این مقاله نباید اکتفا کنید و مطالب پیشین ما را نیز در زمره الزامات مطالعاتی خود قرار دهید.

نویسنده : بخش آموزش ترک لایف | منبع خبر : بخش آموزش ترک لایف
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.